happyfishing.hu
Happy Fishing - Mindent a horgászathoz

Téli horgászat

A horgászok nagyobbik része télen félreteszi botjait, mondván ilyenkor a halak étvágytalanabbak, kevésbé mozognak és nem utolsósorban hideg van ami ellen védekeznie kell a horgásznak különben kellemetlenné teszi a horgászatot.

Mire érdemes odafigyelni ha mégis nekiindulunk a téli horgászatnak?
Három dologra mindenképpen! A megfelelő öltözet, mely természetesen réteges legyen. Ma már speciális téli öltözetek segítik a hidegben történő horgászatot, melyeket ésszerűen megválasztva biztosítják a kellemes közérzetet.
A lábbelire fordítsunk különös figyelmet mely legyen vízhatlan és alulról megfelelően védjen a hidegtől. Ellenkező esetben könnyen felfázhatunk.
Meleg védőital, melyet egy termoszban sokáig melegen tarthatunk, így hosszú távon is kortyolgathatunk a kellemesen meleg italból.
Valamint egy jó hely, mely sikerélményt nyújt számunkra.

Télen nem kell annyit etetnünk mint nyáron , hiszen ekkor a halak kevesebbet esznek és így a kevesebbel is hamar teleehetik magukat. Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, a halak elkezdenek csoportokba verődni, téli vermelő helyeket keresnek, és egy-egy bolyban találhatóak meg.

Ezeket a helyeket kell megtalálnod. Ha egyszer megtaláltad őket, akkor ott biztos sikerre számíthatsz.
Hogyan találjuk meg ezeket a helyeket? Mindenképpen figyeljük a halak jelzéseit, ha ismerjük a vizet próbáljunk olyan helyeket keresni ahol a halaknak biztonságosabb érzetük lehet (védettebb, eldugottabb helyek), de sokak szerint a hideg időszakban a mély vizekben tartózkodnak.

Mivel ezek a vermelő helyek többnyire évről évre ugyanott vannak, így minden hideg évszakban érdemes ott próbálkozni. A szerelékünket a nyárihoz képest finomítsuk, hogy az eredmény ne maradjon el.
Ha megfogadjuk a fenti tanácsokat, a téli peca is lehet élményekben gazdag, eredményes. Érdemes megpróbálni!

Forrás: Tth, Internet

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kövess minket a Facebookon is!