happyfishing.hu
Happy Fishing - Mindent a horgászathoz

Horgász módszerek, technikák

Ha vannak történeteid, ötleteid, más módszereid, megjelentetjük, akár a nyomtatott kiadványban is, ha megírod nekünk.

A ponty horgászata

A ponty horgászata

A ponty a lassú folyású folyó, illetve lassú áramlású állóvizeket kedveli. A kisebb öblökben, kőrézsűk mentén, torkolatoknál találjuk meg. Magyarországon szinte minden vízben előfordul. A ponty horgászatára egész sor technika alakult ki. Tavasszal a part menti zónában csipeget, kitűnő erre a part menti nádas, illetve a hínárosok. A nagy nyári melegben a legnehezebb megfogni. Vannak árulkodó jelek, amiről fel lehet ismerni, hogy pontyok tartózkodnak a horgászhelyünkön. Egyik a ponty vízből való kiugrása.

Süllő horgászata

Süllő horgászata

Gyakori horgászzsákmány, megtalálható szinte az összes folyó- és állóvízben. Oxigénigényes hal, ezért eredményesen a folyó vizekben, örvénylő részeken horgászhatjuk őket. A kövek, tuskók mellett szívesen tanyázik, szereti a búvóhelyeket. A leggyakrabban fenekezve, vagy pergetve horgásznak süllőre, és a legeredményesebb az éjszakai időpont. Méret szerint választják meg a táplálékhalakat. Csalihalnak leggyakrabban keszeget használnak élőhalként, vagy halszeletnek.

Téli horgászat

Téli horgászat

A horgászok nagyobbik része télen félreteszi botjait, mondván ilyenkor a halak étvágytalanabbak, kevésbé mozognak és nem utolsósorban hideg van ami ellen védekeznie kell a horgásznak különben kellemetlenné teszi a horgászatot. Mire érdemes odafigyelni ha mégis nekiindulunk a téli horgászatnak? Három dologra mindenképpen! A megfelelő öltözet, mely természetesen réteges legyen. Ma már speciális téli öltözetek segítik a hidegben történő horgászatot, melyeket ésszerűen megválasztva biztosítják a kellemes közérzetet. A lábbelire fordítsunk különös

Törpeharcsa horgászata

Törpeharcsa horgászata

​A törpeharcsa az egyik legjobban utált halfajta, de egyben a legkönnyebben megfogható halunk. Sokszor nem az a kérdés, hogyan csaljuk horogra, hanem inkább az, hogyan tudjuk elkerülje. ​Nekem gyerekkorom legjobb horgászélményeit adó halfajtája. Több „tonna” lótetű vált e szenvedély áldozatává. (ha valaki tud olyan tavat, ahol korlátlan mennyiségben elvihető, az jelezze e-mail címünkön). A törpeharcsa méltó a nevére, bár eredeti élőhelyén igen méretesre nőnek.

Kövess minket a Facebookon is!