happyfishing.hu
Happy Fishing - Mindent a horgászathoz

Nem kapkodták el, de megjött végre

Jó jó értem én, volt vele mit dolgozni rendesen és oda is írták, hogy ha 30 nap múlva nem érkezik meg, akkor várjunk még 30 napot, mielőtt reklamálnánk. Ezt viszont be is tartották rendesen, ma megjött az új plasztik horgászkártyám.

Ha nem néztem volna a feladót, akkor is éreztem, ebben lehet az új kártya. Nagy buzgón nyitottam is ki a borítékot, levél, ráragasztva a kártya és egy csekk. Mi a túró, nem kapták meg a befizetésem!? Ááá dehogy csak egy ügyes üzleti húzás az egyik kiadótól. Értem én, mindenki döntse el mit kezd vele.

A tájékoztatóból még kiderül, hogy mire használhatjuk a horgászkártyánkat.

2019. január 1-től kötelező lesz a horgászat gyakorlásához. Csak a horgászkártya regisztráció után lehet majd turista vagy állami horgászengedélyt váltani. A tervek szerint a meglévő egyesületi tagság folytatásának, vagy új tagság létesítésének feltételévé is válik. Három éven belül az összes, papír alapú okmányt felváltja majd.

A tervek szerint - már alig várom - a legtöbb országban a horgászati alapismeretek elsajátítását is igazolja majd.

Tájékoztatnak arról is, hogy ha elveszne a kártya, azt be kell jelenteni az ügyfélszolgálaton.

A regisztrációra készített webes felület egy interaktív horgász közösségi oldallá alakul majd át, ahol a horgászok kommunikálhatnak egymással. A vízterületek árait, szolgáltatásait összehasonlíthatják egymással – ez már nagyobb versenyhelyzetet eredményezhet a jövőben.

A levélből megtudhatjuk, milyen kedvezményekre jogosít a horgászkártya.

2018. szeptember 1-től minden horgászkártyával rendelkező horgász számára elérhetővé válik a speciális Horgász Díjcsomagja, mely kedvezményes díjszabású hang és mobilinternet előfizetést tesz lehetővé. Bármely Telekom üzletben kérhető a Magyar Horgászkártya bemutatásával.

2019. január 1-től minden horgászkártyával rendelkező horgász automatikusan az UNION Biztosító Horgász Balesetbiztosításának biztosítottjává válik. A Magyar Horgászkártya díjába épített biztosítás napi 24 órában nyújt fedezetet a MOHOSZ-hoz tartozó horgász-szervezetek, speciális jogállású tagok horgászati hasznosításában álló, nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken bekövetkezett horgászat közbeni balesetek esetén a vonatkozó általános és különös balesetbiztosítási feltételekben foglaltak szerint. (húúú de összeszedték ezt a mondatot)

Az UNION Horgász Balesetbiztosítás részletei a www.mohosz.hu oldalon érhetőek el.

A Toyotánál pedig személyre szabott kedvezményes vásárlásra is feljogosít.

Fontos, hogy ez a kártya az egyetlen, amelyet nem vehetnek el tőlünk ellenőrzés során. Jelzik még, hogy - bár a kártya tartós használatra van tervezve az érvényesség idejére -, azért azt ne tegyük ki tartósan nedves környezeti hatásoknak, és ne tartsuk lágyító anyagot tartalmazó, pl PVC tokban. Én egy régebbi papíralapú bankkártyás tokba tettem. Remélem senki nem nézi eltulajdonításra váró bankkártyának. Nagyon meg fog lepődni a bankautomatánál!

DeIs

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kövess minket a Facebookon is!