happyfishing.hu
Happy Fishing - Mindent a horgászathoz

Szolunáris Horgász naptár 2019 - (kinyomtatható)

Szolunáris naptár 2019 – Horgász naptár

Az oldal alján található linkeken le tudod tölteni és ki tudod nyomtatni a neked tetsző változatot hogy mindig nálad legyen!

A szolunáris horgásznaptár, egy olyan táblázat, amelynek segítségével a horgászok meg tudják tippelni azokat a napokat, amelyek jó fogási eséllyel kecsegtetnek. A táblázat a Holdnak és Napnak az élőlényekre gyakorolt hatásán alapszik.

A szolunáris naptár 2019 évre megmutatja azokat a napokat, amelyeken a horgászat eredményesebb lehet a többitől. Természetesen a táblázat szerinti fogási eséllyel kecsegtető napokon egyáltalán nem biztos, hogy fogunk is halat, hiszen számtalan egyéb tényező van, ami befolyásolja a halak étvágyát, de ezt nem kell magyaráznom. Néha bejön, néha nem, így ez nem szentírás. Kiindulási alapnak jó, de messzemenő következtetéseket ne vonjunk le a a horgász naptár 2019 -es adataiból.

 

A horgászok igyekszik megfejteni a halak viselkedését, növelve a fogás esélyét. Így volt ezzel John Alden Knight is, aki 1926-ban elkezdett 30 környezeti faktort vizsgálni, amik vélhetően hatottak a halak viselkedésére. A kutakodás végére 3 faktor maradt fenn a rostán: a Nap a Hold és az apály-dagály. Édesvízi halak esetében az apály-dagály kizárható, azonban vannak olyan időszakok, amikor a halak aktivitása sokkal nagyobb, mint egyéb időszakokban. Knight rájött, hogy ezek az időpontok egybeesnek azzal, mikor is a Hold és a Nap együttes vonzereje a legnagyobb.

Knight tesztelte elméletét, 200 fogásból 180 a jó fogással kecsegtető szolináris periódusok idejére esett. Tíz évvel a kutatás megkezdése után 1926- ban publikálta az első szolunáris táblázatot, amit a legtöbben kétkedve fogadtak. Későbbi kutatások, megfigyelések megerősítették a táblázat helyességét, sőt igazolták, hogy nem csak a halakat, hanem sok más élőlényt is hasonló aktivitásra sarkallnak a Nap-Hold együttállások.

Ide kattintva töltheted le az első változatot.

Ide kattintva töltheted le a második változatot.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kövess minket a Facebookon is!