happyfishing.hu
Happy Fishing - Mindent a horgászathoz

Hurrá, ingyen van a horgászvizsga !

Mostantól ingyenes a horgászvizsga!

Jó hír a vizsgázni szándékozóknak, hogy az állami horgászvizsga és a vizsgabizonyítvány 2019 évtől minden alkalommal INGYENES! A horgászvizsga ugyan továbbra is kötelező, viszont díjmentes lesz. Állami horgászjegyet csak olyan magyar állampolgár kaphat, aki rendelkezik horgászvizsgával, vagy az előző évi horgászjegyét bemutatja, horgászszervezeti tagságát igazolja.
2018. decemberében módosult a 2013. évi CII. Hhvtv. A horgászvizsgáztatást, mint közfeladatot a Magyar Országos Horgász Szövetség kapta meg az Agrárminisztériumtól. Ez azt jelenti, hogy 2019. évtől a MOHOSZ kéri fel tagszervezeteit, egyesületeit a horgászvizsgák lebonyolítására.

Ennek feltétele, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség megkösse a vizsgáztatásra felhatalmazó szerződést a tagszervezetekkel. Ezzel párhuzamosan a zavartalan végrehajtáshoz szükséges feltételek, eszközök megléte is szükséges ( pl. vizsgabizonyítványok, tesztlapok). Amíg ezek nem állnak rendelkezésre addig vizsganapot egyenlőre nem tudnak a vizsgáztató tagszervezetek biztosítani.

Kérjük azokat, akik horgászvizsgát szeretnének tenni, folyamatosan nézzék a tagszervezetek honlapjait, mert azon keresztül tájékozódhatnak a horgászvizsgákról.


Forrás Internet

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Kövess minket a Facebookon is!